0
(0)

استوکیومتری (2)

در این مقاله نیز به ادامه مبحث استوکیومتری می پردازیم برای اطلاعات بیشتر به مقاله قبلی (استوکیومتری واکنش) مراجعه کنید.

استوکیومتری واکنش:

استوکیومتری مولی_مولی

 برای یک واکنش انجام شده می توان معادله نوشت و موازنه نمود در یک معادله شیمیایی موازنه شده نسبت ضرایب با نسبت مولی مواد شرکت کننده در واکنش برابر است به عبارت بهتر ضرایب در معادله شیمیایی موازنه شده نشان دهنده عده مول های مواد شرکت کننده در واکنش است .

پس با داشتن نسبت مولی ‌توان از روی عده مول یک ماده شرکت کننده در واکنش عده مول ماده یا موادی دیگر را به سادگی محاسبه نمود .

استوکیومتری مولی_ جرمی

 در این نوع استوکیومتری میمل ماده‌ای شرکت کننده در یک واکنش را می ‌دهد د و جرم ماده دیگر شرکت کننده در واکنش را می ‌خواهد و برعکس .

می بایست با استفاده از جرم مولی و هم چنین نسبت های مولی محاسبات انجام داد.

استوکیومتری جرمی جرمی در این نوع استوکیومتری که جرم یک ماده شرکت کننده در واکنش را می دهند و جرم ماده ماده دیگری که در واکنش شرکت کرده را میخواهند باز هم جرم مولی و مخصوصاً نسبت مولی راه گشاست .

درصد خلوص مواد

مواد مورد استفاده در آزمایشگاه یا صنعت کاملا خالص نیستند و معمولاً مقادیر مختلفی ناخالصی به همراه دارند میزان خلوص مواد معمولاً به درصد بیان می شود .

درصد خلوص مقدار گرم ماده خالص موجود در ۱۰۰ گرم ماده ناخالص است .

1) درصد خلوص =جرم ماده ی خالص /جرم ماده ناخالص*100

2) جرم ماده خالص = (جرم ماده ناخالص *درصد خلوص ماده)/100

در محاسبات استوکیومتری می توان از فرمول (1) جدا از استوکیومتری استفاده کرد یا در استوکیومتری و از فرمول (2) استفاده کرد.

 در حین کار در آزمایشگاه و به ویژه در صنعت برای تامین مقدار معینی از یک ماده خالص همواره باید مقدار بیشتری از ماده ناخالص در دسترس را به کار برد اگر مقدار ماده ناخالص داده شود, مناسب تر است ابتدا جرم ماده خالص را با رابطه فوق حساب کرده سپس وارد است که کمتر شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به این پست چند تا ستاره میدی؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کن

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد رای ها 0