محلول سازی سدیم بنزوات (دستورالعمل کامل)

0
(0)

سدیم بنزوات چیست؟

سدیم بنزوات با جرم مولی 144.04 گر بر مول یکی از نمک های آلی با فرمول شیمیایی C6H5COONa است. این نمک به صورت پودری سفید رنگ دیده شده و به خوبی در آب حل می شود. حلول های متداول آن به صورت 0.5 مولار و 0.5 نرمال استفاده می شود. از این ماده به طور گسترده به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود. در ادامه روش ساخت این محلول را مرور می کنیم.

ساختار سدیم بنزوات

مواد و تجهیزات لازم

بشر 100 میلی لیتری – بالن ژوژه 100 میلی لیتری – آب مقطر – ترازوی با دقت 0.001 گرم

تهیه محلول 0.5 مولار سدیم بنزوات

  1. مقدار 7.2 گرم سدیم بنزوات خشک را با ترازوی دیجیتال با دقت 0.001 گرم اندزه گیری کنید.
  2. پودر اندازه گیری شده را به درون بشر منتقل کنید.
  3. مقدار 50 میلی لیتر آب مقطر را به درون بشر ریخته و پودر را در آن به طور کامل حل کنید.
  4. محلول ساخته شده را به درون بالن ژوژه منتقل کنید.
  5. مقدار 20 میلی لیتر آب مقطر را درون بشر بریزید و خوب هم بزنید و سپس آن را به بالن ژوژه بریزید. این کار را دو بار انجام دهید.
  6. با استفاده از پیست بالن ژوژه را به حجم برسانید و خوب هم بزنید تا محلول یکدست و همگن شود.

تهیه محلول 0.5 نرمال سدیم بنزوات

برای ساخت این محلول دقیقا مشابه با روش بالا عمل کنید. از آنجایی که عدد اکی والان برای این ماده معادل با 1 است؛ بنابراین نرمالیته و مولاریته آن با هم برابر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مولاریته، نرمالیته و روش های تبدیل آن ها به یکدیگر، این مقاله را مطالعه کنید.

خرید سدیم بنزوات و تجهیزات آزمایشگاهی

شما می توانید برای خرید این ماده ارزشمند و همچنین کلیه مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی از فروشگاه شیمی دون استفاده کنید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره در امور پژوهشی از صفحه همیاری در پژوهش درخواست دهید. البته ما یک قسمت دیگر برای تحلیل و تفسیر نتایج انواع آنالیز و طیف سنجی نیز داریم. شما می توانید همه این خدمات را از فروشگاه شیمی دون دریافت کنید.

خطرات و نکات ایمنی کار با سدیم بنزوات

سدیم بنزوات به طور کلی ماده ای سالم و بی خطر به شمار می رود. اما کار با آن نیازمند رعایت برخی نکات و دستورالعمل ها می باشد. از آنجایی که این ماده یک اسید آلی به شمار می رود؛ بنابراین خاصیت اسیدی داشته و می تواند باعث تحریک پوست شود. بنابراین اگر پوست حساسی دارید بهتر است از دستکش استفاده کنید.

خورنده

به علت اسیدی بودن ماده، تنفس غبارت آن می تواند ریه ها را تحریک کرده و باعث عطسه و سرفه شود بنابراین اگر با غبارت این ماده در تماس هستید حتما از ماسک استفاده کنید. در صورتی که محلول این ماده به چشم شما پاشید سریعا چشم هایتان را با چشم شور آزمایشگاهی و یا با فشار زیاد آب سر به مدت 15 دقیقه شستشو دهید. در صورتی که علایم سوزش و خارش چشم هایتان پس از 15 دقیقه پس از شستشو از بین نرفت به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که این یک ماده آلی است و کار کردن با آن یعنی کار کردن با ماده ای که می تواند آتش گیرد. بنابراین ظرف نگهداری از آن را در مکانی دور از منابع آتش زا مثل چراغ بونزن یا هیتر استیرر و یا کوره الکتریکی قرار دهید.

برگه MSDS سدیم بنزوات از کجا تهیه کنیم؟

برگه MSDS هر ماده ای شامل اطلاعات کاملی درباره آن ماده است. در این برگه اطلاعاتی از قبیل نام های متداول و غیر متداول ماده، کس نامبر، خواص فیزیکی و شیمیایی، روش های تولید، کاربرد های ماده، نکات ایمنی و خطرات و… آورده شده است. شما می توانید برای تهیه برگه MSDS سدیم بنزوات لینک را لمس کنید.

به این پست چند تا ستاره میدی؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کن

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد رای ها 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید